Kantel je scherm om
DefMag te bekijken.

Loading...

Terug Activeer navigatie
Activeer navigatie

1 bouwbedrijf,
3 smaken

Alles wat je moet weten
over de Genie.

Een militair bouwbedrijf, gespecialiseerd in gevechtsondersteuning en constructie. Zo kun je de Genie het beste omschrijven. Hier werken alleen de beste bouwers en slopers: van timmermannen, bruggenbouwers en loodgieters tot elektriciens, mijnopruimers en zelfs ontsmetters. De Genie kun je onderverdelen in drie richtingen: constructiegenie, pantsergenie en CBRN.

Constructiegenie

Een militair kamp is net een klein dorp: er zijn gebouwen, wegen, kabels, riolering, waterleidingen en elektriciteit. Maar denk ook aan observatieposten, wachttorens of bruggen. Die moeten natuurlijk wel aangelegd en onderhouden worden. Dat doen de mannen en vrouwen van de constructiegenie allemaal zelf, waar en wanneer dan ook.

Pantsergenie

Hindernissen opwerpen om de vijand te stoppen. Of juist die van de vijand weghalen zodat de infanterie voorwaarts kan. Pantsergenisten werken altijd in het veld: ze bouwen bijvoorbeeld bruggen, leggen en ruimen mijnen en blazen met explosieven een brug op. Verder houden ze zich bezig met verdedigingswerken, bijvoorbeeld door tankgrachten te graven of door met explosieven gaten te slaan in wegen. 

CBRN

Een speciale taak van de Genie is het verrichten van ontsmettingswerkzaamheden op het gebied van chemische, biologische, radiologische of nucleaire (CBRN) stoffen. Denk aan zenuwgassen, virussen, bacteriën en atoombommen. CBRN-genisten voeren personele, materiële en gebiedsontsmetting uit, verrichten lichte constructietaken en verzorgen diverse bouwkundige, elektrotechnische en installatietechnische werkzaamheden.

Nóg meer weten over de Genie?
Ontdek het hier.
Vorig artikel Volgend artikel