Kantel je scherm om
DefMag te bekijken.

Loading...

Terug Activeer navigatie
Activeer navigatie

Tijd over
op uitzending?

Dit kun je doen in je vrije tijd.

Wat doe je als je voor je werk duizenden kilometers van huis bent en even niets te doen hebt? Bij je ouders langs voor een kop koffie of met vrienden en vriendinnen de kroeg in voor een biertje is er niet bij. Naar de bios gaan? Ook niet haalbaar. Gelukkig heb je dit lijstje bij de hand.

01 Beetje zweten

Even lekker sporten. Geen hindernisbaan? Geen probleem. Genisten zouden geen genisten zijn als daar geen mouw aan gepast kan worden. In no-time flansen ze wat in elkaar. En dan is het klimmen geblazen.

02 Bellen met je moeder

Deden brieven er vroeger wéken over om het (thuis)front te bereiken, in deze tijd van wifi en mobiele telefonie kan er altijd even met thuis gebeld, geskypet of geappt worden.

03 Hapje eten

Drie keer per dag een verzorgd buffet; er zijn hotels waar je het met minder moet doen. Er zit dan ook een flinke logistieke operatie aan verbonden. Op kamp Castor in Mali bijvoorbeeld werken militairen wekelijks een kleine 3.000 kilo vlees, 6.000 bekertjes yoghurt, 36.000 liter drinkwater, 1.900 kilo rauwkost en groente, 1.400 kilo fruit, 750 kilo aardappelen, 175 kilo rijst en 700 kilo brood weg. Eet smakelijk!

04 Post checken

Behoefte aan fysieke post in dit digitale tijdperk? Geen probleem: de Militaire Post Organisatie (MPO) bezorgt wereldwijd. Voordat de brieven, tijdschriften, kaartjes, dropjes en stroopwafels bij hun rechtmatige eigenaar verschijnen, moet er wel even gesorteerd worden.

05 Naar de bar

Tafelvoetballen, televisiekijken en slap ouwehoeren: ook in de (soms provisorische) kamp-bar kun je je vrije tijd goed slijten. Soms zelfs onder het genot van een biertje. Alcoholvrij. Dat dan weer wel.

Wil je meer weten over uitgezonden worden of op oefening gaan? Lees er hier alles over.
Vorig artikel Volgend artikel