Bouwen aan je toekomst
Het werk van een Officier Bouwtechniek bij Defensie.
























Na jaren van krapte trekt de bouw weer stevig aan. Er is veel vraag naar nieuwbouw- woningen, maar ook structureel meer geld voor renovaties, wegen en andere infrastructuur. Wat veel bouwspecialisten niet weten, is dat Defensie ook een eigen bouwbedrijf heeft. Hier vind je veel dezelfde werkzaamheden als bij een ‘normaal’ bouwbedrijf, maar verricht je ook taken die nét even anders zijn.

Leidinggeven en improviseren
Een technisch hogeropgeleide krijgt bij Defensie direct een verantwoordelijke functie. Zo geef je als Officier Bouwtechniek bij de Landmacht leiding aan een groep militaire ‘bouwvakkers’. Met jouw technische kennis, tactische inzichten en leidinggevende skills zorg je voor de realisatie van militaire constructies en objecten, zoals bruggen, vliegvelden, schuilplaatsen, uitkijkposten en zelfs complete kampen. Dat werk vraagt om een bijzonder soort bouwtechnicus die moet kunnen improviseren als de omstandigheden ernaar vragen.
Technicus én militair
Daarnaast doe je bij Defensie unieke werk- en levenservaring op. Want je bent niet alleen bouwtechnicus, maar ook militair. Wat dacht je van plotseling uitgezonden worden naar Afghanistan, waar je met je team met weinig middelen in een kort tijdsbestek een te klein kamp moet vergroten? Bekijk hieronder het verhaal van Peter Corvers, die als Officier Bouwtechniek over zijn verantwoordelijke werk sprak tijdens het Tech Talent Event.
Het Tech Talent Event
Wist je dat het Tech Talent Event jaarlijks wordt georganiseerd? Tijdens dit bijzondere evenement ontdek je alles over je mogelijkheden als technisch hogeropgeleide bij Defensie. Je kunt persoonlijke adviesgesprekken aangaan, maar ook ervaren voor welke moeilijke keuzes je als technisch officier kunt komen te staan via een aantal militaire dilemma’s. Het Tech Talent Event vindt altijd plaats op bijzondere locaties, zoals militaire kazernes of musea. Deelname is gratis.